• Lorem ipsum

De mooiste modellen leren tassen

1 Jun 2022
door Corine

Leren tassen uit Italië 

Alle tassen die Season Bags online verkoopt zijn gemaakt van leer of suède, afkomstig uit dé leerhoofdstad van de wereld: Florence. Voor elk nieuw seizoen proberen we de mooiste tassen, in uiteenlopende modellen, vanuit Italië naar Nederland te halen.

 

Modellen tassen

HANDTASSEN 

Een handtas is een niet al te grote tas met een of twee korte handvatten/ hengsels. Dit model wordt veel gebruikt om persoonlijke spullen in mee te nemen die niet veel ruimte innemen. De wat grotere handtassen worden vaak voorzien van een afneembare schouderriem zodat deze tas op meerdere manieren te dragen is. Een handtas toont identiteit, en veel vrouwen hebben er daarom meer dan een. Vooral dat laatste horen wij natuurlijk graag!

schoudertas

SCHOUDERTASSEN - CROSSBODYTASSEN 

Een schoudertas is een tas met een lange schouderriem die over een schouder gedragen wordt. Deze schouderriem is meestal aan beide hoeken aan de bovenkant bevestigd; dit kan een vaste of afneembare (met bijvoorbeeld musketonhaken) bevestiging zijn. Veel schouderriemen zijn verstelbaar met een gesp of schuifpassant waardoor ze ook schuin over het lichaam gedragen kunnen worden; dan worden ze ook wel crossbodytas genoemd. Een schoudertas is een ideale tas als je de handen vrij wilt houden. Schoudertassen zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en stijlen met een of meerdere compartimenten.

messengerbag

MESSENGER BAGS

Een messenger bag is een ruime rechthoekige tas met een grote overslag/ klep en een lange, meestal verstelbare, schouderriem. Je draagt deze tas schuin over je lichaam waarbij de tas zelf laag tegen je rug hangt. Onder de klep heeft een messenger bag vaak diverse kleine opbergvakjes en meerdere compartimenten. Een messenger bag wordt ook wel overslagtas, flap over of postbodetas genoemd. Er worden diverse varianten gemaakt op de messenger bag waaronder kleine schoudertassen met een flap over.

saddle bag

SADDLE BAGS

Een saddlebag is een kleine tot middelgrote tas met een ronde vormgeving en dito overslag. De schouderriem varieert van middellang tot lang. Van oorsprong is dit een tas voor ruiters die aan het zadel werd vastgemaakt of dicht tegen het lichaam van de ruiter gedragen werd. Dit model is nog steeds een inspiratiebron voor veel ontwerpers vandaar dat een saddlebag in diverse eigentijdse varianten te koop is.

clutch

CLUTCHES

Een clutch, ook wel avondtasje of galatasje genoemd, is een klein handzaam tasje dat je elegant in de hand draagt of onder je arm klemt. Vandaar dat een clutch meestal plat en langwerpig van vorm is. De meeste clutches zijn voorzien van een afneembare sierlijke schouderketting, smal schouderriempje of afneembaar polsbandje waardoor dit soort tasjes ook op andere manieren gedragen kunnen worden. Een clutch is het ideale tasje in combinatie met feestelijke kleding en versterkt, bij de juiste keuze, het totaalplaatje! Daarom zijn clutches vaak gemaakt van bijzondere materialen en met oog voor details.

Leren baguette tas

BAGUETTE TASSEN

Een baguette tas is een klein langgerecht tasje met een korte schouderriem. Dit model tas wordt over de schouder gedragen en hoort dan net onder de oksel te vallen. Over de onderarm of als handtas kan ook altijd. Baguette tasjes zijn chique, hippe tasjes die perfect passen bij een feestelijke outfit.

bag in bag

BAG IN BAG

Met een bag in bag wordt een tas bedoeld waarin een binnentas zit. Dit kunnen verschillende modellen tassen zijn. Grote tassen die van boven open zijn worden vaak voorzien van een stoffen binnentas met ritssluiting. Er zijn ook tassen waar de binnentas een volwaardige tas is en apart gebruikt kan worden. De schouderriem past dan op beide tassen of deze binnentas heeft zelfs een eigen hengsel of polsband. In het laatste geval kun je beide tassen tegelijk gebruiken. Handig als je onderweg bent en ruimte in je tas te kort komt!

shopper - totebag

SHOPPERS - TOTE BAGS

Een shopper is een ruime tas met wat langere hengsels (of een afneembare lange schouderriem) die je makkelijk over de schouder kunt dragen. Door de grote opening is een shopper dé ideale tas om mee te nemen tijdens het winkelen, vandaar ook de naam. De rechthoekige modellen worden ook wel tote bag genoemd. 

Suède shoppers zijn licht van gewicht en dragen zeer comfortabel over de schouder net als de shoppers die gemaakt zijn van soepel leer. Deze modellen passen zich, door hun flexibiliteit, makkelijk aan de inhoud aan. Maar... vol is vol!

Voorgevormde leren shoppers worden ook wel als businesstas, collegetas of schooltas gebruikt. Zorg er dan voor dat de inhoud niet te zwaar wordt. Ze bieden meer bescherming dan de suède modellen maar zijn natuurlijk niet zo stevig als de echte zakelijke tassen.

hobotas

HOBO TASSEN

Hobotassen worden gemaakt van leer of suède dat niet verstevigd wordt. Hierdoor zakt de tas niet alleen aan de bovenkant een beetje in; ook de bodem is wat vormloos waardoor een hobotas heel comfortabel tegen het lichaam draagt. De lengte van het hengsel zit tussen dat van een schoudertas en handtas in waardoor je deze tas, als je hem over de schouder draagt, met je arm kunt klemmen. Een hobotas heeft vaak de vorm van een halve maan en heeft maar één vak waar je makkelijk al je spullen in kwijt kunt.

De naam hobo is een synoniem voor zwerver. Zij droegen hun spullen mee in een knapzak die ze over hun schouder droegen. De naam hobotas is hiervan afgeleid omdat dit model tas erg op de buidel lijkt en zich vormt naar de inhoud.

De hobotas is inmiddels niet meer uit het modebeeld weg te denken. Het is een eenvoudige maar veelzijdige en praktische tas die zich makkelijk laat combineren met diverse stijlen.

buideltas

BUIDELTASSEN

Een buideltas heeft een ronde of ovale bodem en aan de bovenkant een koord als sluiting. Ze zijn in heel veel varianten verkrijgbaar, van klein tot groot, van casual tot chic en van sportief tot klassiek. Een buideltas kan los in de hand gedragen worden maar er zijn ook modellen met een schouderriem, handvat of polsbandje.  Als een buidel met schouderriem omgeven is door een harde ronde buitenkant dan wordt dit een bucket genoemd. Bij een bucket kan de bovenkant overigens ook geheel open zijn.

heuptas

HEUPTASSEN

Een heuptas, ook wel fanny pack genoemd, is een klein tasje met een horizontale riem die om de heup of taille wordt vastgemaakt. Door middel van een rits kan de bovenkant open. Eenvoudige modellen bestaan uit één compartiment, de luxere modellen hebben vaak nog aparte vakjes aan beide zijkanten. Er komen ook steeds meer varianten met bijvoorbeeld gespsluitingen of meerdere tasjes naast elkaar aan een riem.

polstas

POLSTASSEN

Polstasjes zijn kleine tasjes die met behulp van een riempje om de pols gedragen kunnen worden. In het Engels: wrislet. De klassieke modellen zijn heel praktisch voor onderweg om de essentiële spullen overzichtelijk en snel bij de hand te hebben en te houden.

rugtas

RUGTASSEN - RUGZAKKEN

Een rugtas of rugzak is een tas met twee schouderbanden die op de rug gedragen wordt. Een vierkante rugtas wordt ook wel ransel genoemd. De schouderbanden zijn breed en stevig zodat de druk op de schouders goed verdeeld wordt. Rugtassen zijn aan de voor- en zijkant vaak voorzien van diverse opbergvakken. Alles in het teken van functionaliteit! Leren rugtassen zijn vooral populair voor gebruik in de stad, naar college of het werk. Je houdt je handen vrij en het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld.

Naast deze stoere en stijlvolle rugtassen worden er steeds meer kleine, lichte en elegante rugtassen gemaakt met meer oog voor decoratieve details. Deze eigentijdse rugtassen zijn vaak ook als schoudertas te dragen. Rugtassen zijn multifunctionele tassen die altijd van pas komen!  

reistas

REISTASSEN - WEEKENDTASSEN

Reistassen of weekendtassen zijn ruime, stevige tassen met een rits die naar twee kanten open kan, vaak tot halverwege de zijkant. Hierdoor kan het hoofdvak van een reistas ruim geopend worden zodat je makkelijk bij de inhoud kunt. Naast een hoofdvak zijn de meeste reistassen ook voorzien van diverse kleinere vakken voor bijvoorbeeld je reisdocumenten of een apart schoenenvak. Een reistas heeft twee grote handvatten en vaak een brede afneembare schouderriem met extra schouderverbreding. Hierdoor is het mogelijk om een reistas als handtas, schoudertas en zelfs als rugtas te dragen. Een cilindervormige reistas wordt ook wel duffel tas genoemd of Barrel als het meer een sporttas is.

trolley

TROLLEYS

Een trolley is een tas met wieltjes en een uitschuifbaar handvat. Grotere reistassen hebben vaak een variant met wieltjes zodat je niet het hele gewicht hoeft te dragen maar de tas makkelijk achter je aan kunt trekken. Het rechthoekige koffermodel is, met zijn vele opbergvakken, ook een fijne tas voor op reis. Een trolley kun je horizontaal of verticaal dragen en natuurlijk rollen! Zowel reistassen als trolleys zijn geschikt als handbagage in het vliegtuig. Check van tevoren wel even de afmetingen.

BOWLINGTASSEN

Een bowlingtas is een grote hoge tas met ronde vorm waar een bowlingbal in past. Je draagt deze stevige tas met solide handvatten in de hand of met behulp van de afneembare schouderband over je schouder. Een grote bowlingtas kan ook uitstekend dienstdoen als reistas of weekendtas. Dit model wordt ook in kleinere varianten en in allerlei kleuren en materialen gemaakt waardoor het een echt fashion item is geworden.

laptoptas

LAPTOPTASSEN

Een laptoptas is meestal rechthoekig en heeft meerdere compartimenten. Deze tassen zijn doorgaans voorzien van twee hengsels en een afneembare schouderriem. De specifieke laptoptassen hebben een speciaal vak waarin de laptop veilig en beschermd opgeborgen kan worden. De leren laptoptassen van Season Bags hebben geen speciaal laptopvak daarom is het gebruik van een laptophoes, ook wel sleeve, aan te raden!

Laptoptassen zijn er in verschillende formaten; reken bij het kopen ervan wel even de dikte van de laptophoes mee. Season Bags heeft de laptoptassen ondergebracht in de categorie zakelijke tassen.

aktetas

AKTETASSEN

Een aktetas is een rechthoekige tas met bovenop een handvat. Er hoort meestal ook een afneembare en verstelbare schouderriem bij. Klassieke aktetassen worden gemaakt van verstevigd of dikker leer waardoor deze tas goed in model blijft en de documenten goed beschermd mee kunnen. Een aktetas heeft meerdere compartimenten voor documenten, een laptop en kleinere spullen wat zorgt voor overzicht. De klep/ overslag van een aktetas sluit met een of twee gespen die meestal afsluitbaar zijn. Wel zo veilig! Season Bags heeft de aktetassen ondergebracht in de categorie zakelijke tassen.

De keuze in tassen is dus enorm, niet alleen qua model maar ook qua uitvoering en afwerking. Door de diverse leersoorten en bewerkingen krijgt elke tas zijn unieke uitstraling, zeker als het leer ook nog eens met de hand gekleurd wordt. Al deze factoren zijn van invloed op de prijs, daarom koopt Season Bags bij de bron in zodat we alle tassen tegen betaalbare prijzen kunnen aanbieden. 

Tassen (in)kopen blijft dus een feestje!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »